Logo

Pinhais – toto jméno zná celé Portugalsko. A první, co se lidem ve spojení s ním vybaví, jsou jak jinak než sardinky. Tato společnost patří mezi úplně nejstarší zpracovatele těchto rybiček na světě.

Společnost Pinhais si zakládá na tradičním způsobu výroby konzervovaných sardinek. Ta by se neobešla bez zručných rukou zkušených pracovnic a pracovníků. Společnost byla založena v roce 1920 jako rodinný podnik. Od té doby se sice trochu rozrostla, ale za těch 100 let se toho jinak příliš mnoho nezměnilo.

Znáte dokonalejší nástroj, než jsou lidské ruce? Možná by s nimi mohly soupeřit nejnovější technologie a robotické nástroje, ale rukám nemůžete upřít jednu věc. Jsou schopny rozdávat lásku, energii a radost. A navíc každé jsou jedinečné. A tak protože každá rybička projde lidskýma rukama, zákonitě se to odrazí i v tom, jaký pocit z její konzumace máte.

Pinhais je opravdu rodinná firma, kde si svých zaměstnanců váží a berou je jako členy své vlastní rodiny. A platí to i naopak, zaměstnanci do práce chodí rádi a dělají to s láskou. Ostatně to můžete vidět sami, když se do továrny v centru města Matosinhos vydáte na exkurzi. Určitě vám například neujde, že každá jednotlivá konzerva se balí ručně. A samozřejmě budete mít příležitost během své návštěvy sardinky ochutnat. Kdo by odolal - ještě k tomu se sklenkou dobrého vína?

Jedinečné postupy při zpracování zaručují tu nejvyšší kvalitu výsledné potraviny. Vše ale nejprve začíná samotným lovem ryb. Malé loďky brzy ráno přivezou čerstvé sardinky, jen aby je pracovníci závodu mohli co nejdříve začít zpracovávat. Sardinky, ale i ostatní ingredience, jako je zelenina, se zpracují začerstva, aby si uchovaly co nejvíce výživných látek. Do konzerv se používá pouze 100% olivový olej. Během ručního zpracování dojde i na tajné postupy a receptury, ačkoliv se používají již dlouhé desítky let.

Společnost spolupracuje s desítkami drobných dodavatelů, čímž podporuje využití místních zdrojů. Důrazem na ruční práci a omezení strojové výroby nabízí zaměstnání až stovkám lidí a zároveň se dá její chování považovat za šetrné k životnímu prostředí.

Pinhais v bodech:

  • ruční výroba

  • řemeslné zpracování

  • čerstvé ingredience

  • jedinečná chuť

  • prémiová kvalita