Proč UNDA

Historie značky UNDA se datuje až do roku 1907, kdy byla založena konzervárna ryb v krásné pobřežní vesničce Engure v Lotyšsku. Tato továrna patří k těm nejmodernějším a nejlépe vybaveným v celé zemi. Společnost klade důraz na co nejvyšší možnou kvalitu a zároveň se snaží chovat s respektem a odpovědností – k životnímu prostředí, zaměstnancům i obchodním partnerům. V současnosti vyrobí asi 8 milionů rybích konzerv ročně a produkce stále stoupá.

Kvalita a bezpečnost potravin

Společnost Unda zavedla v roce 1998 systém zabezpečování bezpečnosti potravin (HACCP), což jí umožnilo začít vyvážet své výrobky do zemí Evropské unie. Zároveň je také držitelem několika certifikací. Například certifikátu International Food Standard (IFS), který potvrzuje soulad s nejvyššími standardy kvality pro bezpečnou výrobu potravin. V březnu 2019 společnost Unda poprvé obdržela certifikát od Marine Stewardship Council (MSC), který potvrzuje, že ryby ve výrobním zařízení byly zpracovány a skladovány v souladu se zásadami odpovědného a udržitelného rybolovu.

Unda má vlastní laboratoř, kde zajišťuje kontrolu kvality výrobních procesů, surovin a produktů. Aby mohla být zajištěna nezávadnost potravin, provádí analýzy mikrobiologie a fyzikálních a chemických parametrů.

Moderní výroba

Proces zpracování ryb zahrnuje tyto kroky:

  1. Odlov kvalitních ryb ve vhodném období

  2. Tradiční uzení na přírodním dřevu, které zajistí zezlátnutí

  3. Odstranění hlaviček a ocásků, ruční vkládání do konzerv

  4. Přidání vysoce kvalitního slunečnicového nebo extra panenského olivového oleje a špetky mořské soli

  5. Do některých produktů se přidává plátek citronu či bobkový list

Šproty řady Diplomats

Společnost se rozhodla v roce 2017 obnovit řadu produktů s názvem Diplomats, ve které se snoubí zkušenosti a znalosti sesbírané za dlouhé roky v oboru. Z této řady vám v současné době nabízíme tři produkty: šproty v oleji, šproty v oleji s plátkem citrónu a šproty s bobkovým listem.

Společnost Unda přichází s inovacemi a svou výrobu modernizuje, ale zároveň udržuje tradici ručního zpracování ryb, aby byla zajištěna ta nejvyšší možná kvalita finálního produktu.

https://www.diplomats.fish/en/