Tuňák – chuťově výborná ryba, která okouzluje smysly oříškovým nádechem, je tučnější a šťavnatá. Spíše než bílému masu se podobá masu červenému a chutí je přirovnáván k telecímu. Je to ryba, která není cítit rybinou a je téměř bez kostí. Po sardinkách a makrelách se jedná o logický přírůstek do naší sbírky delikates na Rybičkovna.cz. Dlouho, pečlivě a vytrvale jsme pro vás hledali toho nejlepšího tuňáka. Ochutnali jsme tuňáka z různých koutů světa a když jsme narazili na ORTIZ naše srdce zaplesala! Naše vytrvalost a houževnatost se vyplatila! Stejně, jako je dnes pro nás, ale i pro řadu z vás, PINHAIS nejlepším tradičním výrobcem konzervovaných sardinek a makrel na světě, tak ORTIZ je pro nás kandidátem na nejlepšího výrobce konzervovaného tuňáka a výrobků z něj – v našem případě hotových tradičních španělských jídel bez přidaných barviv a konzervantů.
ORTIZ sídlí a vyrábí ve Španělsku a je spojen zejména s Kantaberským mořem. ORTIZ má tradici a ctí především kvalitu. Používá pouze prvotřídní pravé tuňáky: tuňák křídlatý (Bonito del Norte – Thunnus alalunga) tuňák žlutoploutvý (Atún Claro – Thunnus albacares) Chová se ohleduplně k životnímu prostředí a vysloužil si na své plechovky označení DOPLHIN FRIENDLY.
Ortiz je certifikován institutem Earth Island Institute, jehož pozorovatelé na lodích kontrolují metodu selektivního rybolovu bez vedlejších úlovků. Používá se metoda košelkových nevodů, které mají únikovou cestu pro delfíny a jiné ohrožené druhy.
ORTIZ o své filozofii říká: „Jsme blízko moři a přístavům – založili jsme kulturu, která je podstatou naší tradiční značky. Naším cílem je vždy usilovat o tu nejlepší kvalitu s maximálním respektem k tradici, abychom mohli našim zákazníkům nabídnout zdravé přírodní produkty, které odpovídají jejich vkusu a preferencím.“
Když ORTIZ hovoří o tradici, ví o tom své. Jeho historie sahá až do roku 1891, kdy zahájil svou činnost. Proces konzervace a výroby se vyvíjí, ale důraz na tradici a kvalitu zůstává.
Když jsme objednávali vzorky tuňáka tak nás zaujali i krásné obaly hotových jídel z tuňáka. Přestože náš původní záměr byl přivézt a prodávat pouze tuňáka, tak po ochutnávce hotových tradičních španělských jídlech padlo jednoznačné a spontánní rozhodnutí, že vás nemůžeme připravit o tak vynikající chuťovou záležitost! Tyto dobroty nesmí a nebudou chybět v nabídce našeho e-shopu. Papriky plněné tuňákem, tuňák v rajčatové omáčce, tuňák v cibulové omáčce a Marmitako neboli rybí guláš – všechna tato jídla nás v Rybičkovně pobláznila a ohromila natolik, že po jejich ochutnání jsme měli na tvářích jen blažené úsměvy . Odvažujeme se tvrdit, že jsme pro vás našli chuťový klenot. Ochutnejte s námi a přenesete se do španělské restaurace, kde nasajete atmosféru pohody, radosti a smyslů delikátních chutí. Chcete mít zdravé a plnohodnotné jídlo? Přidejte k plněným paprikám nebo tuňáku v rajčatové omáčce rýži. K tuňáku v cibulové omáčce si můžete dát brambory a k rybímu guláši Marmitako – tradičnímu jídlu rybářů na lodi – nemusíte přidávat vůbec nic. Žádná přidaná barviva, žádné konzervanty, snadná příprava či jen ohřátí a po přípravě přílohy máte hotovo!